Kako odabrati okvir za krevet

Krevet Eterna Practic

Okvir kreveta nije samo mjesto koje će vaš madrac pozvati kući. Moderan okvir kreveta može biti žarišna točka uređenja vaše spavaće sobe i dodati potencijalni prostor za pohranu. Sljedeći savjeti pomoći će vam odabrati savršen okvir za vaš krevet koji će izgledati sjajno u godinama koje dolaze.

1. Izmjerite veličinu madraca
Ako već imate madrac koji volite, odabir novog okvira kreveta postaje malo lakši. Kreveti mogu biti različitih dimenzija . Jako je bitno točno izmjeriti širinu i dužinu kreveta da biste mogli kupiti odgovarajući krevet. Ako ne izvršite točno mjerenje možete se dovesti u neugodnu situaciju da madrac ne može stati u okvir kreveta ili da madrac bude premali pa da prostor u krevetu ostane prazan, nepopunjen. Ako cijeli krevet kupujete od nule, razmislite koliko imate prostora za krevet i koje veličine kreveta čini da se osjećate najudobnije.

2. Izmjerite veličinu sobe

Krevet je obično najveći komad namještaja u bilo kojoj spavaćoj sobi, a veliki krevet lako nadvlada malu sobu. Postavite madrac na pod kako biste shvatili njegovu veličinu ili ga obilježite tako da upotrijebite pomoć jastuka ili selotejpa da označite dimenzije kreveta. Ako ustanovite da se već osjećate skučeno, odlučite se za manji okvir kreveta kako biste maksimizirali korisni prostor u svojoj spavaćoj sobi. Jednostavni okvir kreveta koji ima mogućnost pohrane također može uštedjeti prostor.

3. Odaberite između kreveta sa latoležajem ili boxspring jezgrom
S mnogim krevetima sa latoležajem, potreban vam je samo madrac. To kupnju kreveta sa latoležajem čini mudrim izborom za mnoge kupce koji gledaju svoj proračun. Naravno, neki kreveti imaju boxspring jezgru ako vam se sviđa vaš krevet malo više odignut od tla i naravno ako imate dovoljno prostora . Izbor između kreveta sa latoležajem i boxspring jezgre za neke je također pitanje čvrstoće stabilnosti i udobnosti pa samim tim kreveti postaju subjektivan i individualan izbor za svakog kupca. Na sljedećim linkovima pogledajte našu ponudu kreveta sa Latoležajevima ili krevete sa boxspring jezgrom.

4. Uzmite u obzir visinu i glomaznost kreveta
Ako želite dramu složenijeg okvira kreveta, poput kreveta s baldahinom, usmjerite svoju mjernu vrpcu prema stropu. Visok okvir kreveta zahtijeva visok strop, jer se čak i velika spavaća soba može početi osjećati skučeno. Izvršite i malo dodatnog mjerenja ako više volite glomazni okvir kreveta ili kombinacije okvira kreveta i uzglavlja s priloženim policama za knjige. Imajte na umu da ćete možda morati rastaviti i ponovo sastaviti veće krevete da ih provučete kroz vrata spavaće sobe i pobrinite se da je to moguće pomoću odabranog okvira.

5. Uskladite svoj vlastiti stil ukrašavanja

Budući da je krevet središnja točka svake spavaće sobe, najvažniji je odabir pravog stila. Ako želite stvoriti topli, gostoljubivi, ugodni osjećaj, možda ćete se odlučiti za okvir kreveta gdje ćete moći gomilati jorgane i jastuke kako biste postavili ugodno raspoloženje. Oni koji vole elegantan, moderan izgled trebaju odabrati okvir kreveta s čistim, minimalističkim linijama. Nakon što ste shvatili koji bi se stilovi mogli uklopiti u vašu spavaću sobu, pogledajte razne modele, uključujući tapacirane okvire kreveta, kombinacije tapaciranih i drvenih kreveta te drvene krevete kako biste pronašli ono što vam najviše odgovara.
6. Dvostruko za sobe za goste i dječje sobe

Kada opremate dječju sobu ili gostinjsku sobu, imate još više mogućnosti. Razmislite o dnevnom krevetu za gostinsku sobu kako biste prostor mogli koristiti kao kućni ured ili zanatsku sobu kada nemate goste. Krevet s pregradom dobro funkcionira i za noćenja gostiju i za spavanje djece, a kreveti na kat su još jedna zgodna opcija za djecu koja štedi prostor

Napišite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljenja. Sva polja su obavezna.